Logga inBli medlem
Redaktionella artiklar:   Alla (1623)   DS (220)   Samhälle (260)   Kultur (729)   Internationellt (35)   Shopping (55)

Samhälle 14 aug 2019 av David

Intervjustudie: BDSM-utövares terapiupplevelser

Vid Lunds Universitet genomförs en studie för att undersöka vad personer som utövar BDSM har för upplevelser av psykoterapi. Studien undersöker vilka eventuella behov som BDSM-utövare kan ha för att känna att terapin blir bra och meningsfull. Utövar du BDSM, har du gått (eller går) i terapi och vill dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser? Du är då varmt välkommen att delta!

Utövar du BDSM och går du, eller har du gått i terapi? Vill du dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser i en intervju?

Vid Lunds Universitet genomförs en studie för att undersöka vad personer som utövar BDSM har för upplevelser av psykoterapi. Projektet genomförs för en psykologexamensuppsats, men förhoppningen är att också kunna publicera resultatet och ge spridning åt kunskap om viktiga aspekter av BDSM-kompetenser för psykologer och psykoterapeuter. I Sverige har detta inte undersökts hittills, och det finns inte några rekommendationer för terapeuter som vill kunna genomföra terapi på ett kompetent sätt med personer som utövar BDSM. I den här studien undersöka vilka eventuella behov personer som utövar BDSM kan ha för att känna sig bekväma i terapi och känna att terapeuten är BDSM-medveten, inte utifrån någon idé om att personer som utövar BDSM skulle vara i särskilt behov av terapi.

Din utlevnad kanske har kommit på tal någon gång under din terapi? Eller så kanske du har tankar om vad du skulle behöva för att känna dig bekväm med att prata om BDSM med din terapeut? Vi är intresserade av att höra om olika typer av upplevelser.

Om du är över 18 år, utövar BDSM på något sätt och har gjort det sedan innan eller under tiden som du började gå i psykoterapi, är du välkommen att delta i studien. Det spelar ingen roll av vilken anledning du gått/går i psykoterapi, eller vilken form av psykoterapi det rör sig om. Det spelar inte heller någon roll var i landet du bor.

Intervjuerna genomförs under hösten 2019 och kan göras på plats eller via telefon, beroende på vad du föredrar och intervjuarens möjligheter. Fokus för intervjun kommer att ligga på dina terapiupplevelser, inte på dina erfarenheter av utlevnad.

Vill du ha mer information om studien, eller har du frågor? Hör av dig:

[Uppdatering 2019-10-23: Studien är nu avslutad och inga intervjupersoner sökes därmed längre. Kontaktuppgifter är nu borttagna från denna artikel.]
David
14 aug 2019