Editorial articles / All (page 1 of 110)

All (1130)   Fetopia (178)   Society (202)   Culture (593)   International (35)   Shopping (46)  

Culture 13 mar 09:35 by David

Stockholm Fetish Weekend 30-31 mars - Darkside är din guide till allt som händer!

Är det inte typiskt påskigt med flagellation, och vad lämpar sig då bättre än en weekend av s.k. kors-fest? Under påskhelgen äger Stockholm Fetish Weekend rum. Mässan Fetish Fair är på långfredagen den 30 mars och ger dig möjlighet till shoppingfynd, workshops, filmvisning, prova-på, mingel och mer. Samma kväll ges den stora BDSM-festen Club Abzint Mega och kvällen efter finalar weekenden med Dekadance Fetish Party. Darkside är din guide till allt som händer! (Uppdateras löpande)

Read more »

Culture 12 mar 10:41 by David

Manifest fyller 20, firar stort 14 april

Legendariska Köpenhamsbaserade klubben Manifest har i vår 20 goda skäl att fira. För så många år sedan föddes idén att starta en varannan-månatlig fetischklubb. 50 personer kom till invigningen på Blue Note, den närmast elektriskt lustfyllda atmosfären bebådade att tanken landat rätt. 20 år senare är Manifest en av nordeuropas största fetischfester där en trygg, kärleksfull och lekfull miljö är rotad. För att fira bjuds DU in till 20-årsbalen den 14 april, belägen i charmigt råa och rymliga industrilokalen Halvandet. Arrangörerna meddelar att man kan förvänta sig "a big birthday bang with local and international performances and DJ’s. Nostalgic installations, a hard hitting dancefloor, playrooms and the best of ManiFest memories". Läs mer

Fetopia 9 mar 12:22 by David

Råkat bli inbjuden till evenemang som inte riktar sig till dig? Grämes icke!

Många har önskat att det inte ska vara möjligt att bjuda in dem till evenemang som enbart riktar sig till personer av andra kön. Darkside lyssnar såklart: Den som lägger upp ett evenemang i kalendariet kan nu specificera att endast personer av vissa kön ska kunna bjudas in till evenemang.

kinkypod.com 8 mar 15:58

Är kategoriseringar nödvändiga inom BDSM-communityn? | KinkyPod

Är kategoriseringar en nödvändighet inom den svenska BDSM-communityn och finns det någon skillnad mellan kategorier som man själv väljer och kategorier som man blir tilldelad? Åsiktsmaskinen gör en introspektiv utflykt i sina egna val av kategorier samtidigt som man diskuterar vad kategorier får för konsekvenser.  Read more

Society 1 mar 14:03 by David

Fetischist? Delta i en undersökning!

Två studenter vid Lunds universitet jobbar med en kandidatuppsats om fetischism. Är du en person som definierar dig själv som fetischist? I så fall vill de gärna ta del av dina berättelser, åsikter, beskrivningar och tankar om dig själv och din fetisch. Frågorna är uppbyggda så att du svarar på det som känns relevant för dig. Om du känner dig träffad och vill vara med, eller om du vill läsa mer om projektet, klicka här (2018-03-05: enkäten är nu stängd)

Culture 26 feb 15:03 by David

Klubb Naket premiärade med ideologisk fetischtechno och kulturkritik, kyrkor upprörda

Nya Klubb Naket riktar sig till queer- och fetischscenen och har med buller och bång ställt sig upp för radikal personlig frihet och rätten att uttrycka sig fritt.

Read more »

Culture 23 feb 16:14 by David

Fever Ray om BDSM

Hur blev Fever Rays nya alter ego en skallig BDSM-fantast? I en intervju med Svenska Dagbladet menar Karin Drejer att det i BDSM-världen finns extremt mycket att hämta, men att det normativa samhället förtrycker folks sexualitet så fort den inte följer gängse normer. Läs hela intervjun här.

kinkypod.com 21 feb 19:03

Bestraffning har betydelse när du sysslar med BDSM | KinkyPod

Åsiktsmaskinen tar tag i konceptet bestraffning när du sysslar med BDSM. Det blir en resa genom bestraffningens betydelse och hur bestraffning kan vara annorlunda när du lever med BDSM som en livsstil. Får man straffa på riktigt och måste det vara obehagligt är några av frågorna som diskuteras i det här avsnittet.  Read more

www.svd.se 16 feb 21:55

Erotik för folk som tror på storken

RECENSION. Den tredje filmen i ”Fifty shades of Grey” är mest en enda lång produktplacering.  Read more

Culture 14 feb 12:14 by David

B-klubben ger dig mer Technobastu

Drivaren bakom fjolårets hype Technobastun, Stockholms technoställe för den kinky och queera undergroundpubliken, återkommer med B-klubben. B-klubben ser nattens ljus för första gången ikväll när den intar Klubb Blå vid Fridhemsplan. Arrangören utlovar "lagom kinky" och skriver:

Vi har bjudit in Sindra Afrodite Liebe att spela dagen till ära, Tony Lundström från Berlin och Meeon från PLX. Resident kör sen hårt och avslutar i tryckare. Sveriges hetaste författare Tone och Eliz läser kärleksdikter. Atlasgruppen stylar hela lokalen som ett lusthus. Olydia visar senaste visuals från båsen. Paula Slav simmar runt i ett hav av blått och Harry Star är bortsprungen.
/../
På Technobastun var det allt från råbögar till gamla tanter som ville testa något nytt. Hoppas vi kan få en liknande öppenhet på onsdag, att alla olika människor ska kunna känna sig välkomna.


Läs mer i kalendariet: Hjärta Kinky Queer - Blue Valentine


« Previous     Next »