Editorial articles / All (page 1 of 136)

All (1489)   Fetopia (201)   Society (241)   Culture (689)   International (35)   Shopping (53)  

Culture 4 may 22:03 by David

Stor aktivitet i Dekadance: Stockholm Fetish Fair 7 maj och 18-årsjubileum helgen efter

I kulturföreningen Dekadance är det mycket som händer just nu. På lördag, den 7 maj, arrangeras den stora mässan Stockholm Fetish Fair. I Medborgarhuset på Södermalm ges föreläsningar, prova-på-aktiviteter, workshops, loppis och utställare. I dagarna fyller dessutom Dekadance 18 och firar med en 18-årsfest helgen därefter, den 14 maj, som en del av technofestivalen RESET där tårta och stor fest utlovas!

Det verkar som att Dekadance verkligen är tillbaka efter pandemin. Hur ser tankarna och planerna för framtiden ut? Darkside har ställt ett par kvicka frågor till föreningens ordförande Eyeless_One.

Read more »

Culture 18 apr 09:11 by David

Manifests grundare Stig Christensen död

Legendariska klubben Manifests grundare Stig Christensen gick bort under påskhelgen efter en längre tids sjukdom. Stig startade, tillsammans med andra pionjärer, de populära Danska kinkykultursfesterna 1995 och har genom årtiondena därefter frekventerat allehanda media som en talesperson för frisinnad sexualitet. Vila i frid Stig!

Shopping 14 apr 10:30 by David

Svensk coffeetablebok om BDSM - en värld av dominans och underkastelse

En svensk coffeetablebok om BDSM är på väg att se dagens ljus genom en crowdfundingkampanj. Adaline Parker har författat BDSM - en värld av dominans och underkastelse som ges ut lagom till jul. Hos Vulkan Media beskrivs boken som en faktabok om vad BDSM är, var det kommer ifrån och hur BDSM har påverkat och påverkar samhällen liksom civilisationer genom historien, illustrerad med sensuella bilder i svartvitt. Boken är framtagen i samarbete med välkända tillverkare av BDSM-relaterade kläder, möbler och utrustning, konstnärer och modeller. För att lägga in en förhandsbeställning, se bokens webbplats. Du kan även följa Instagramkontot _adalineparker_ som lägger ut information om boken löpande.

Culture 1 apr 14:11 by David

Ny Stockholmsklubb: Sinners & Saints

Stockholm har fått ett nytillskott i klubblivet: Sinners & Saints arrangerar den första festkvällen torsdagen den 7 april. Här handlar det inte om ljusskygghet, snarare är ambitionen att erbjuda en konventionell nattklubbsmiljö som plockar upp traditionen från legendariska hedonistklubben Abstrakt. Besökare uppmanas att klä sig extravagant, kinky eller lack/läder/latex/uniform. Sinners & Saints välkomnar dig framöver på torsdagar på Västgötagatan 4 på Södermalm i Stockholm. För mer information, se kommande torsdags premiärevenemang eller klubbens nätverk på Darkside.

Fetopia 1 apr 07:49 by

Undergivnas rättigheter stärks i nytt internationellt projekt

Det har varit på gång i många år nu, redan sedan innan pandemin höjdes röster för att på riktigt arbeta med säkerheten och rimligheten på BDSM-scenen. Framför allt handlar det om rimligare krav på tillgänglighet och lydnad, avskaffandet av hälsovådliga normer samt möjligheten att vara ledig, s.k. 24/6-kontrakt.

Read more »

Society 31 mar 17:59 by David

Transgender Day of Visibility

Idag, den 31 mars, är Transgender Day of Visibility – en dag för att lite extra lyfta fram, synliggöra och erkänna transpersoner och deras situation; QX pekar på 10 kända svenskar som är öppet trans. Som FPES - föreningen för transpersoner uppmanar: Var den du är, vem det än är - det är mångfalden som gör det!

Debate articles (kink, love & lifestyle) 31 mar 16:34

Prideparaden är till för alla - Att diskutera BDSM-utövares vara eller icke-vara gör mig förbannad!

Årets blomstertid nalkas och med den kommer årets Pridesäsong för oss alla som lever utanför normerna i våra relationer och i vår sexualitet, även vi får en möjlighet att blomstra under en stund på året när asfaltsängar runtom i svenska  Read more

thefetishistas.com 12 mar 14:15

KINKSTERS HELP UKRAINE!

Kinksters help Ukraine – pleads a London latex designer with family in Lviv. We tell her story and list Ukrainian organisations for donations  Read more

www.qx.se 7 mar 11:16

Heidi Ingensdotter är död

Heidi Ingensdotter känd från SVT:s dokumentärserie Tjejer som oss är död. Hon blev 31 år gammal.  Read more

www.expressen.se 4 mar 08:03

Höstmodet 2022 är besatt av BDSM

BDSM-estetik är tydligt förekommande i höstmodet 2022. Versace, Dior och Cavalli visar alla tydliga dominatrix-inpsirerade plagg.  Read more


« Previous     Next »
Love and community in diversity
Improve existing translations of this page   Sign up it´s easy & free   Read more about Fetopia   Advertise   Graphics: Default / Discreet   Copyright © 2003-2022