Log inRegister

Editorial articles / All (page 1 of 136)

All (1637)   Fetopia (222)   Society (266)   Culture (735)   International (35)   Shopping (55)  

Culture 2 days ago 09:56 by David

Glad International Day of Latexwear

Idag den 15 juni är I.D.O.L – International Day of Latexwear; en dag för att dra på sig sitt finaste gummi och visa stolthet och fabulösitet. Dagen firas den 15 juni då det var just då som Charles Goodyear ansökte om patent på gummi 1844. Njut av en skön lördag i ditt favoritmaterial!

ottar.se 26 may 09:33

EU-valet: Vad tycker partierna i sexualpolitiska frågor?

Grundlagsskydda aborträtten? Ta reda på vad partierna tycker i Ottars EU-valguide.  Read more

Culture 25 may 11:44 by David

Seraphinastipendiet utdelat till en rad kulturaktörer

Seraphinastipendiet delar ut 10.000 kronor vardera till kulturaktörer som gör insatser kring endera BDSM, kink, fetischism, queerkultur, goth, underground, nattklubb, shibari eller alternativ design. Det har tillfallit sju kulturaktörer: Utöver dessa delas stipendier om 5.000 kronor ut till fem konstnärer. Du kan läsa mer om stipendiet och mottagarna här. Ett stort grattis till alla stipendiater!

Society 24 may 10:54 by David

24 maj lyfter vi Pansexualitet – Attraktion och åtrå oberoende av kön

Dagens sexualnorm förutsätter att sexualitet ska ha att göra med kön – Och kön förväntas också vara på vissa sätt. Dessa föreställningar begränsar förståelsen för hur vi kan vara som människor. Därför är det viktigt att synliggöra och lyfta grupper som marginaliseras av dessa normer. I detta kan vi tala om pansexualitet – attraktion och åtrå oberoende av kön. Den 24 maj är Pansexual and Panromantic Awareness Day, en dag för att lite extra uppmärksamma och visa solidaritet med pansexuella och panromantiska personer.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Culture 23 may 15:22 by David

Play Fair i Stockholm 1 juni

Fair Play är ett nytt koncept som kombinerar marknad, utlevnad, aktiviteter och uppträdanden. Lördagen den 1 juni kan du besöka Hus7 i Stockholm och shoppa allt du behöver för dina sessioner, undersöka playrooms och hänföras av scenshower. Det bjuds "Inferno Speeddate" och underhållning av pervo-rockbandet Syndabock. Här hittar du "allt du behöver för en sommar fylld av njutning under ett och samma tak"! Läs mer i kalendariet: Fair Play

Culture 14 may 09:45 by David

Stipendium för kinksters, queera, fetischister och fler

Det nyinrättade Seraphinastipendiet delar ut 10.000 kronor till kulturaktörer kring BDSM, kink, fetischism, queerkultur, goth, underground, nattklubb, shibari och alternativ design/DIY. Det kan handla om att stärka befintlig eventverksamhet, främja en mer inkluderande och hälsosam scen, starta upp ett nytt sammanhang på sin ort, eller andra projekt som är kulturfrämjande. Aktörer, föreningar och kollektiv som gör eller vill göra en värdefull insats för scenen kan söka medel. Läs mer här

Society 13 may 11:18 by David

Delta i unik nordisk transstudie

För första gången genomförs en större kvantitativ studie för att försöka få svar på varför transpersoner oftare är arbetslösa och fattiga. Man har samverkat med transcommunityt vid framtagandet av enkäten och har fått positiv respons. Projektledarna hoppas på ett stort deltagande från transpersoner i både Sverige, Finland och Åland.

Read more »

Fetopia 10 may 14:21 by David

Möjlighet att justera äldre dagboksinlägg

Har du äldre dagboksinlägg som är jättebra skrivna, förutom någon detalj som du idag ångrar att du avslöjade? Istället för att behöva dölja och gå miste om hela inlägget går det nu att justera texten även i äldre inlägg. Om du ändrar ett inlägg i efterhand kan dina besökare se att det har ändrats, men bara du kan se hur den ursprungliga texten löd. För detta kan du välja "Ändra" i drop-down-menyn (de tre prickarna) invid varje dagboksinlägg.

Fetopia 27 apr 10:32 by David

Diskussionsförutsättningar förbättras

På DS kan man delta i diskussioner. Möjligheten att föra sakliga och ordnade diskussioner påverkas av diskussionsformatets praktiska upplägg. Framöver kommer det ske en del tekniska justeringar för att förbättra diskussionsförutsättningarna.

Read more »

Culture 25 apr 13:23 by David

Roman: Framtidens Hjärta

Idag släpps romanen "Framtidens Hjärta" av Malin Hasselblad. Den utspelar sig under en brytningstid och handlar om vad frihet och lust egentligen kan innebära – här finns element som flersamhet, (kvinnlig) dominans och (manlig) underkastelse. Läs mer hos förlaget: Framtidens hjärta


« Previous     Next »