Editorial articles / All (page 1 of 126)

All (1348)   Fetopia (192)   Society (228)   Culture (650)   International (35)   Shopping (49)  

Culture yesterday 10:33 by David

BDSM-kastellet och Sesam behöver din hjälp

Våra frizoner och vattenhål har det kärvt i pandemin, särskilt de som har egna lokaler att upprätthålla. Skånska BDSM-kastellet behöver din hjälp, likaså Sesam i Göteborg. Även om du bor någon annanstans kanske du har möjlighet att bistå alla våra oumbärliga klubbarrangörer på något sätt. Tillsammans kan vi bevara vår scen!

Shopping 19 mar 14:06 by David

Stöd små verksamheter, värna scenen!

Små verksamheter, såsom festarrangörer och butiker som säljer kläder, är extra utsatta för isoleringen till följd av Coronaviruset. Många drivs med knappa marginaler. Vårt community är litet och varje aktör är värdefull. Istället för att köpa nya kläder till festen som blev inställd, varför inte skaffa ett presentkort från klädaffären? Den ideella föreningen som var tvungen att avblåsa den tänkta festen, varför inte efterskänka biljetten? När man ändå tvingas vara hemma, varför inte ta tillfället i akt och kolla in det där leksaksutbudet som en alltid varit nyfiken på? Låt oss hoppas att vår scen kan förbli densamma även efter isoleringen.

Fetopia 18 mar 11:33 by David

Nätverken omstruktureras - Hitta dina intressen, engagera dig! (Gör något kul av karantänen!)

Diskussioner på Darkside sker i nätverk. Dessa håller nu på och struktureras om så att de följer tydliga ämnen och går lättare att hitta. Huvudsyftet är att lyfta fram ämnen som kinks och BDSM så att fokus kan hamna på dessa. Exempelvis är nu BDSM-praktiker samlade på ett ställe, lokala pubträffar på ett annat och sexualpolitik på ett tredje.

Du kan nu botanisera i skattkistan av nätverk genom enkla kategorier. Perfekt i virus-isoleringstider -- här finns ämnen för alla! Kolla in vad som finns i de ämnen du är intresserad av, engagera dig och använd karantänsläget till något trevligt! :-)

Omstruktureringen sker löpande, hur nätverk och kategorier är upplagda justeras allteftersom.

Society 9 mar 15:46 by David

Manus för makt och njutning: Om unga vuxnas upplevelser av BDSM

Vid Malmö universitet har Fox Foxhage undersökt vilka innebörder som BDSM kan ha för unga vuxna BDSM-utövare. Utifrån studier av områdena ”Kommunikation och utövande”, ”Intimitet och relationer”, ”BDSM som den trygga sfären”, ”Dominant och jämställd”, ”Negativa upplevelser och övergrepp”, ”Förnuft och känsla”, ”Feminisering som väg till njutning”, ”Åldersscript” och ”Att skära sig med olika innebörder” framträder att BDSM kan ha såväl positiva som negativa och paradoxala innebörder för unga vuxna utövare, med en variation i upplevelser. Ta del av examensarbetet och läs mer här.

www.standard.co.uk 9 mar 14:14

Inside the world of Japanese rope bondage

It’s a Thursday evening and I’m sitting cross-legged on a mat at Anatomie Studio, a converted railway arch in Peckham.  Read more

Fetopia 9 mar 10:51 by David

Darkside-screenshots polisanmälda

Av oklar anledning har en specifik person tagit screenshots på ett antal bilder som visats på Darkside. Igår söndag framkom att hen lagt upp dessa på sajten imagefap.com, varifrån de raderades efter att ha anmälts. Då de screenshots som lades upp på imagefap.com bl.a. avbildade bildmaterial som tagits bort från Darkside för länge sedan, går det att sluta sig till att dessa screenshots tagits vid tidigare tillfällen. Händelsen och en specifik person är föremål för polisanmälan.

Read more »

Culture 5 mar 14:50 by David

Podden "Sex på riktigt" söker nya gäster

Sexinspiratören Marika Smith leder podcasten "Sex på riktigt", där en gäst varje vecka blir coachad av Marika kring ett sexproblem eller något man är nyfiken på att utforska kring sex. Nu söker hon nya gäster till kommande avsnitt, gärna BDSM-utövare, fetischister eller personer med andra ickenormativa sexpraktiker och intresseområden.

Read more »

www.qx.se 21 feb 20:43

Club Wish tvingas bort från SLM:s lokaler

På SLM:s årsmöte igår fattades ett beslut som gör att Club Wish inte längre får ha sina fester i SLM:s lokaler.  Read more

variety.com 7 feb 19:53

Film Review: ‘Dogs Don’t Wear Pants’

For those who found too much fantasy in “Fifty Shades of Grey’s” depiction of S&M and its painful, cathartic pleasures, “Dogs Don’t Wear Pants” arrives as a …  Read more

Culture 26 jan 10:26 by David

Uppsnappat: Torsdagsklubbar i Stockholm!

I februari öppnar Club Abzint torsdagsklubb i Stockholm. Medlemskap i Club Abzint är ett krav, löses på clubabzint.se. T-bana Hornstull, öppettider kommer vara omkring 18.00 -23.00. After work och utlevnad på samma ställe.


« Previous     Next »