Editorial articles / All (page 1 of 128)

All (1383)   Fetopia (195)   Society (231)   Culture (660)   International (35)   Shopping (50)  

Culture 20 oct 13:08 by David

Ny svensk podd: Fetischpodden

En svensk podd om fetischism har startats, Fetischpodden. I avsnitten som kommer varannan vecka pratas det om hur det är att leva med sexualitet orienterad mot någon sak, något annat än kön; Om kärleken, livet, sex, vardagen, normer, att komma ut, det sociala och mer. Den riktar sig till utomstående, till de som är intresserade av sexualitet i allmänhet och till de som är fetischister själva. Initiativtagaren Tåmas berättar om podden.

Read more »

Debate articles (kink, love & lifestyle) 7 oct 19:22

SMERF:s på krigsstigen (SadoMasochist Excluding Radical Feminists)

Igår publicerade en ökänd onlinetidning en text som gick in för att få läsaren att börja förakta både BDSM som idé och de människor som på ett eller annat sätt håller på med BDSM. Tidningen har tidigare gjort sig känd dels för sitt h  Read more

Culture 6 oct 13:16 by David

Deviant Opera - om sex, makt och perversion

Svenska författaren Axel Englund har just utkommit med boken Deviant Opera - Sex, power & perversion on stage. Boken kretsar kring hur opera uppenbarligen fått smak för sadomasochism och försöker förstå fenomenet genom att titta på hur samtidens perversitetsuttryck fungerar som operans verktyg för att ta sig an sexualitet, kön, makt och våld. Deviant Opera kan köpas från svenska bokhandlar nu.

Culture 5 oct 22:10 by David

Wish-dungeon och mer på Cinema Queer

Filmfestivalen Cinema Queer äger rum i Stockholm denna vecka. Bland otalet medarrangörer återfinns anrika klubben Wish som berikar festivalen med ett litet filmvisningsrum, kombinerat med en minimal dungeon i vilken det är fritt fram för alla besökare. Från Lashgrundaren (bild) Helene Delilahs arkiv visas filmen Blood Sisters, en inblick i 90-talets rika läderscen i San Fransisco. Dungeonen är dessutom ljudsatt av Wish Porn Club i form av inspelningar av sessioner och bakgrundsljud från klubbens fester. Detta och många fler filmer kan du ta del av denna vecka på Cinema Queer.

www.expressen.se 18 sep 13:32

Helena & Erik fick nytändning av nya svenska sextrenden

Tantrickink är en sammansmältning av tantriska verktyg och BDSM-metoder, med lek, närvaro och kommunikation som grundstenar. – När tantra och BDSM knyts ihop kan det bli magiskt, säger Sofia Cerne, kursledare i Tantrickink. – Jag har lärt mig om mina gränser och fått hjälp med att ta fram min dominanta sida, till exempel ge smisk, säger Helena, 65, som har testat trenden med sin partner. Vi bjuder på tre övningar du kan testa hemma – ensam eller med din partner.  Read more

Fetopia 17 sep 12:17 by David

Darksiders: Se upp för Covid-19!

Det har till Darkside inkommit rapporter från privatpersoner om att lokala utbrott av Covid-19 skett i sexklubbssammanhang i Stockholm, vilket kan göra att Darksides klientel kan behöva se upp lite extra och vara noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Genom att vara försiktiga med oss själva tar vi hand om varandra.

Fetopia 11 sep 10:42 by David

Prideflaggor på presentationssidor

De prideflaggor som kunnat ses längst ner på Darkside kan nu även finnas på presentationssidor. Den som vill visa någon av dem kan välja vilka här. (Flaggutbudet uppdateras med jämna mellanrum.)

www.svt.se 3 aug 20:26

Tom of Finland-fotografier ställs ut för första gången

Tom of Finland blev känd för sina homoerotiska teckningar av män med gigantiska muskler och massiva stånd. Men teckningarna gjorde han efter fotografier han tagit på vänner och älskare. Fotografiska är först i världen med att visa flera av konstnärens fotografier.  Read more

Society 31 jul 10:18 by David

Darkside-guide till Stockholm Pride

Stockholm Pride sker i mindre skala i år. Vissa evenemang hålls IRL medans föredrag och annat sänds över webben. Föreläsningarna webbsänds live från två rum: Rum 1 och Rum 2 - Alla kan följa det som sänds, gratis och enkelt.

I programmet återfinns bland annat föredrag om Puppy Play, om Kinkykvarteret, om fetischism, heteronormativitet och lag och om unga vuxna BDSM-utövare, för att nämna ett par. Darkside har samlat ett urval av evenemang från flera källor.

Läs Darksides Stockholm Pride-urval »


« Previous     Next »
The European BDSM, fetish & kink community
Improve existing translations of this page   Sign up it´s easy & free   Read more about Fetopia   Advertise   Graphics: Default / Discreet   Copyright © 2003-2020