Transgender Day of Remembrance 20 nov 2019
År 2014 var Söderhamn som första kommun i landet att hissa transflaggan utanför Rådhuset. Då uppmärksammas Transgender day of rememberance, en dag som kommit till för att belysa hatbrott mot transpersoner.

Söderhamn har sedan år 2014 hissat flaggan längst hela ån och utanför Rådhuset till minne av alla som har dödats på grund av transfobi, eller av hat och rädsla för människor som inte bekänner sig till traditionell könsidentitet.

Det har känts stort att vara delaktig i det här. I hela världen samlas deltagare för att minnas alla könsöverskridare som har förlorats genom hatbrott och självmord och för att uppmärksamma transpersoners livssituation. Vi banar väg för mångfald i Söderhamn och vi är stolta över att vara nytänkande. Precis som när vi satte Söderhamn Pride på världskartan så bygger det här på många samarbetspartners, föreningar och politiker som jobbar åt samma håll.

På onsdag är det dags igen. I så många timmar och månader av arbete som har krävt för att Söderhamn ska höras och synas på olika sätt. Och visst ljuger vi om vi skulle säga att vi inte har lyckats.

Det finns människor i vår närhet som tar sitt liv, som inte orkar leva. Oavsett ålder så är det ett liv som släcks alldeles för tidigt. Därför är den här dagen så oerhört viktig. En dag som egentligen inte borde finnas, för vi har alla rätt att våga leva ett värdigt liv oavsett vad vi är födda som. Vi behöver fortsätta kämpa, vi behöver fortsätta sprida kunskap och information för oss och er som fortfarande är kvar i livet och som orkar.

Tänd ett ljus på onsdag oavsett vart i landet ni befinner er.Transgender Day of Remembrance (TDOR) Transgender Day of Remembrance grundades 1998 av transkvinnan Gwendolyn Ann Smith, till minne av mordet på Rita Hester i Allston, Massachusetts. ”


Psykolog
An
18 nov 2019

Do you want to be notified when Psykolog posts new diary entries and writings? Yes

Writers I follow

Print Document ID 24203  Fler alster av Psykolog  Report 

You cannot see or post comments since you are not logged in.
The European BDSM, fetish & kink community
Improve existing translations of this page   Sign up it´s easy & free   Read more about Fetopia   Advertise   Graphics: Default / Discreet   Copyright © 2003-2020