Log inRegister

Editorial articles / Culture (page 1 of 66)

All (1613)   Fetopia (219)   Society (260)   Culture (728)   International (35)   Shopping (55)  

Culture 13 feb 15:54 by David

Batshit Club – Ny queer kinkyklubb i Sthlm

En ny queer kinkyklubb startar i Stockholm: Den 12 april har Batshit Club premiärfest!
The dream has come true! Finally, a big kinky club in Stockholm with a decent play area, a killer goth dance floor and a social area all to ourselves queer bastards!
Batshit Club är skapad av transpersoner särskilt för trans och queers för att fylla en nisch som saknas i den queera kinkyscenen i Stockholm. Fokus ligger på "playing, meeting new people, dancing, mingling, finding new play partners, exploring new dimensions of sensuality, and community building". Biljetterna går åt fort – Läs mer i kalendariet: Batshit Club

Culture 4 jan 19:38 by David

NoMo: En gemenskap för flersamma i Sthlm

Identifierar du dig som poly eller flersam och bor omkring Stockholm? Du har väl sett initiativet NoMo Social med ambition att skapa en gemenskap för flersamma? Den fjärde träffen är nu på tisdag den 9 januari på Södermalm. "Get ready to clink glasses, mingle like a pro, and unlock a whole new level of friendship!" Läs mer i kalendariet: NoMo Social #4

Culture 1 jan 13:47 by David

Club Abzint firar 10 år: Hier ist’s richtig!

Vad händer 2024? Jo, bland annat fyller Club Abzint 10 år i mars. Jubileet firas på Arbis i Norrköping där allt böjade: I en lokal med en historia av teater, show, musik, burlesque, drag och synd under årtionen bjuder Club Abzint in till Eldoradoinspirerad dekadens.

Read more »

Culture 14 oct 2023 by David

Svensk bok om tatuering: Myter, fakta och historia

En svensk bok om tatuering har sett dagens ljus. En tatuering kan väcka nyfikenhet, avsky och entusiasm. Förr var det bara kriminella och sjömän som tatuerade sig, vet ju varenda människa. Men var det verkligen så? Författarinnan Helena Meyer visar en annan bild. Du hittar boken hos exempelvis Bokus eller AdLibris.

Culture 29 sep 2023 by David

Glad Locktober!

Snart är månaden oktober här och med den utmaningen Locktober. Den består av att man på något sätt är låst under månaden. Ofta förknippas det med kyskhet men det går även att tänka sig bärandet av låsta halsband eller andra föremål, eller en fysisk begränsning genom låsning på andra sätt. Lämna över dina nycklar till en vän eller partner – eller se till att den du bryr dig om är låst! Dela gärna med dig av din upplevelse och dina tankar kring Locktober i dagboksinlägg eller bilder och tagga dem med #locktober (du kommer att kunna se dessa dagböcker här och bilder här). Kanske finns det fler månader som kan ge bra utmaningar, såsom Skamuari eller varför inte M-aj? Men just nu: Glad Locktober!

Culture 27 sep 2023 by David

Labor: Sthlmspremiär på Cinema Queer

Svenska regissören Tove Pils film Labor, som Darkside har skrivit om tidigare, har Stockholmspremiär på Cinema Queer fredagen den 6 oktober. Tove Pils behandlar teman som rör sexualitet, makt, gränsöverskridanden och normer. Så även denna film, där huvudpersonen Hanna beger sig till San Francisco för att utforska sin sexualitet. Toves kamera skildrar en queer gemenskap som utmanar synen på sex och arbete. Filmen följs av ett samtal med Tove Pils och Kira från Red Umbrella Sweden. Läs mer

Culture 16 aug 2023 by David

Sommarprat av Robert Fux om glittret i mörka tider

Artisten Robert Fux, känd från bland annat teater, opera och Drag Race Sverige, sommarpratade i Sveriges Radio igår: "Jag pratar om glittrets makt. Om dimridåer och skogsgläntor. Och om fantasin som räddning, om mod som möjlighet och om den eviga konsten att limma lösögonfransar". Hör hela avsnittet på Sveriges Radios webb.

Culture 10 aug 2023 by David

Copenhagen's yearly kink extravaganza: Manifest ger massiv festkväll 16 sept

Den 16 september ger Köpenhamnsbaserade klubben Manifest en stor fest, enligt årlig tradition sedan 1995. Arrangörerna utlovar en kväll av spännande uppträdanden, stämningsfull musik, hänförande modershower och kink-genomsyrade lekområden. Manifest fokuserar på extrema sexualitetsuttryck och uppmanar alla deltagare att bidra till stämningen med fantasifulla och vågade outfits.

Read more »

Culture 23 jul 2023 by David

Glad BDSM-dag 24/7

Den 24 juli är dagen då vi firar och lite extra mycket högtidlighåller BDSM. Att dagen är förlagd till datumet 24/7 anspelar på begreppet "tjugofyra-sju" som antyder att en praktik pågår hela tiden, vilket ibland förekommer i BDSM-relationer i form av maktförskjutning. I kalendariet listas många initiativ dagen till ära:

Landskrona: BDSMkastellet - 24/7 Maktförskjutningens dag
Gnesta: BDSM-Teaterladan firar internationella BDSM dagen
Umeå: Grillning och knytkalas BDSM-dagen
Lund: Internationella BDSM-dagens picknick i Lund

Dessutom har det tagits initiativ till Dagboksbonanza 24/7: "Alla som vill delta skriver ett dagboksinlägg under detta dygn och länkar det sedan i eventet som en kommentar. Fokus denna dag ligger på BDSM; vad är det det för dig, hur viktigt är BDSM i ditt liv, i dina relationer, hur tänker du om din resa inom kink?"

Darkside önskar en skön 24/7!

Culture 5 jul 2023 by David

Hälsningar från Wicked Grounds i San Fransisco

I januari i år var catkin_Moon på besök i San Fransisco av helt andra anledningar än kinky, men såklart besökte hon legendariska Wicked Grounds, café och mötesplats för BDSM-utövare i hela Bay area. Här kommer en hälsning från två profiler som engagerar sig i en trygg, välkomnande och queer mötesplats!

Read more »


« Previous     Next »