Log inRegister
Mars
Varför sånt intresse av planeten Mars från Stormakterna?

Kan det vara av militära intressen? Nej, knappast. Ligger lite för långt bort.
Kan det vara en prestige att vara först dit? Nej, lite för dyrt för bara det. Men visst, en viss prestige kan finnas
Kan det vara av ekonomiska intressen? Ja, möjligen. Gruvbrytning, mineraler, guld etc. Allt möjligt kan finnas på Mars. Men det ska också kunna transporteras tillbaka till Jorden.
Kan det vara i forskningssyfte ifall det funnits liv där tidigare, och går det att plantera människor där igen? Ja, det är den troligaste orsaken

Jag kan räkna upp ytterligare massor av orsaker till att planeten Mars är av sånt stort intresse, men jag fastnar lite på det sista.

Här kommer den egentliga orsaken:
Det har funnits liv på Mars för miljoner år sedan. Planeten Mars såg ungefär ut som Jorden. Det fanns "mänskligt liv" Atomvapenkrig utplånade allt liv.

Det vet forskare idag, och man vet också att Jorden en "vacker dag" kommer att vara obeboelig. Överbefolkning, krig och klimatförändringar väntar. Men detta kan man såklart inte berätta. Den klassiska "Jorden kommer att gå under" som finns inom de flesta religioner är sann.

Alltså:
Om människan som art ska kunna överleva, så måste vi hitta en ny boplats i Universum. Ingen av oss här på DS idag behöver såklart oroa oss, men framtida generationer kommer att få följa utvecklingen av hur man koloniserar Mars, med blandad framgång. Framsteg och bakslag blandat.
Den intressanta frågan som jag ställer mig är:
När och hur informerar våra framtida makthavare och politiker om den egentliga orsaken, och hur agerar man? Drar bara en utvald elit och lämnar allt åt sitt öde? Har man en framtida plan för därefter kommande generationer att Jorden så småningom återhämtar sig efter ett antal tusen år, så att man kan flytta tillbaka till Jorden?

Jag saknar denna diskution bland intellektuella. Eller är det så att intellektuella redan känner till detta, och därför är debatten så frånvarande?
Varför sånt intresse?

Added 26 feb 2021   Articles   #Man #Woman #Other gender

You cannot see or post comments since you are not logged in.

🗁 Articles

🖶 Print  Document ID 28371  Report