Log inRegister
Pervosofen recenserar: nattågsduscharna
Nu för tiden körs nattågen norrut av Vy, men det är fortfarande samma tåg och fortfarande samma duschar som det alltid varit. Dock är det inte många resenärer som använder duscharna. Vän av ordning undrar hur detta kan det komma sig! Här kommer svaret!

Att använda nattågsduschen är lite av en institutionell upplevelse. Man tar sitt nyckelkort, det fyrkantiga i grå plast med en stiliserad bild på en dusch som strilar, och knallar iväg till änden av vagnen. Väggarna inne i duschen är blå och det är förvånansvärt fräscht, till skillnad från tågtoaletterna som verkligen har sett bättre dagar. Man kommer inte direkt in i duschen utan i en liten hall, och behöver kliva upp ett steg så står man utanför duschen. Där finns det också en mysig liten bänk i trä vars funktion dock är extremt oklar, eftersom allt man lägger på den rullar iväg och man själv typ ramlar av om man försöker sitta där.

Den institutionella känslan stärks av detaljerna i blank stål-ish look, som handtaget in till duschkabinen och den funktionella hyllan för schampo. Dessutom är vattnet dels ganska kallt och dels varierar trycket ganska mycket beroende på hur tåget lutar. Ibland helt okej mängd vatten, ibland mest en rännil. Att tvätta sig själv och sitt hår blir alltså både omväxlande och uppfriskande, vilket ju är positivt!

Det är också något med ljudet av tåg. Kantiga, skärande, dunkande, susande, allt på en gång. Skriket när tåget bromsar in. Pustandet. Och sen den absoluta tystnaden. Allt detta förhöjer även upplevelsen av dusch. Spännande! Bidrar till helhetsbetyget gör även gratis balansträning på halt underlag samt ett överdåd av handdukar som man kan vira in sig i efteråt så man inte fryser ihjäl.

Angstpoäng 2/5 (väldigt kallt + risk för fall när man torkar sig på avsatsen)
Sexyness 3/5 (på grund av den institutionella utsatta känslan och att man lätt hade kunnat få plats tre personer inne i duschen, hallå?!)
Mysfaktor 1/5 - det är helt enkelt inte särskilt mysigt
Funktion 4/5 - man blir ren och man blir jävligt uppiggad, vilket är allt man vill efter en natt utan sömn.
Helhetsbetyg 3/5

Added 6 aug 2022   Articles   #Travels #My daily life #My surroundings #Self experienced

You cannot see or post comments since you are not logged in.

🗁 Articles

🖶 Print  Document ID 32856  Report