Log inRegister
Tidningsartikel om min nyutkomna bok
Efter mycket vånda kom min bok ut. Med rubriken: "Vår tids sanna profeter - en personlig inblick i BDSM:s förtrollande värld". (Förlag: Ekström & Garray).

Titeln kan missförstås. Gäfle Dagblad skrev en sida om mig och min nyutkomna bok efter en ingående intervju på telefon. Intervjun kändes bra.

Kulturredaktören ställde frågor som visade intresse för hans sida för min bok som han hade läst tämligen ingående. Jag fick verkligen fundera över svaren.

Jag undrade om jag fick läsa artikeln innan publicering. Vilket gick bra. Och jag tyckte att redaktören verkligen tog till sig av min respons och mina förslag till ändringar.

Sedan gick det några dagar av nervöst nagelbitande … och när min partner läste artikeln på nätet fick jag nästan panik. Artikeln var lång – en hel sida och stor bild av mig.

Men rubriken …. den hade nog inte satts av skribenten ifråga utav en annan person med ansvar för tidningen som helhet. Och den ger ju verkligen intryck av något helt annat än det jag formulerar i intervjun.

Jag sysslar inte med BDSM längre och mitt tidigare utövande av det har inget att göra med att jag är lärare. Den som läser artikeln – (vilket inte alla gör utan bara reagerar på rubrikens innehåll) förstår att jag har insett mitt medberoende nu och att jag är i en monogam kärleksrelation med helt andra spelregler. Jag är inte undergiven längre på ett sätt att jag inte frågar mig själv vad jag egentligen vill. För jag har en partner som älskar mig och som hela tiden frågar mig vad jag vill, vad som är ok. Inte bara när det gäller sex utan även i allt annat.

Jag har inte varit van vid att bli lyssnad på och tagen på allvar på det sättet han gör. Vilket får som effekt att åren som boken skildrar visar på att sex kan vara ett självskadebeteende. Något som skapar trauman. Det kan också vara helt underbart, uppbyggligt och hälsosamt – om det finns respekt med i bilden som innebär att man faktiskt bryr sig väldigt mycket om sin partners (eller flera partners) välbefinnande. Och sitt eget.

Att bli publicerad i en tidning med en nyutkommen bok är sannerligen en nära-döden-upplevelse!

Jag vill väldigt gärna att människor läser mina böcker. De som är intresserade inte bara av sex utan av existentiella frågor; psykologiska mekanismer; människors beteende och innersta behov och instinkter.

Men tidningsrubriken väcker kanske helt andra associationer kring innehållet.
Rubriken på artikeln ger associationer kring något annat än artikelns verkliga innehåll!

Added 20 aug 2023   Movie/book reviews   #Woman #Sex #Society #Our culture #Self experienced #Relations/love #BDSM #Woman as bottom #Submissive

You cannot see or post comments since you are not logged in.